Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

SNITCH (2013)


Στη νέα ταινία Snitch ο Dwayne Johnson ερμηνεύει τον John Matthews, έναν επιχειρηματία που ο έφηβος γιός του (Rafi Gavron) κατηγορείται άδικα για διακίνηση ναρκωτικών. Καθώς ο μικρός απειλείται με φυλάκιση τουλάχιστον 10 χρόνων, ο John απελπισμένος έρχεται σε συμφωνία με την φιλόδοξη εισαγγελέα (Susan Sarandon) και αναλαμβάνει να γίνει ‘καρφί’ για λογαριασμό της με αντίκρισμα την άρση των κατηγοριών για τον γιό του. Διεισδύει στην επιχείρηση ναρκωτικών που διευθύνει ένας επικίνδυνος βαρόνος (Michael Kenneth Williams), όμως τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνα όταν εκθέτει έναν βασικό παίκτη στο εμπόριο του Μεξικού.
Είδος Ταινίας:Δράσης,Δράμα,Θρίλερ
Πρεμιέρα:9, Μαΐου 2013 (Ελλάδα)
Σκηνοθεσία:Ric Roman Waugh
Σενάριο:Justin Haythe, Ric Roman Waugh
Ηθοποιοί:Dwayne Johnson, Barry Pepper, Jon Bernthal,

Διάρκεια:112'
Snitch (2013) on IMDb
6.9/104,686 votes
Trailer
Προβολή

Ενας Βέγγος για όλες τις δουλειές - Θανάσης Βέγγος

Υπόθεση : Ένας καλόκαρδος και τίμιος άνθρωπος δεν μπορεί να στεριώσει σε μια δουλειά, επειδή του αρέσει να λέει πάντοτε την αλήθεια. Έτσι, αλλάζει συνέχεια επαγγέλματα και δυσκολεύεται να αποκαταστήσει τη γυναίκα με την οποία συνδέεται πολλά χρόνια. Ο Θανάσης, ο «τελευταίος τίμιος», δε στεριώνει σε καμιά δουλειά. Αιτία βέβαια η τιμιότητά του. Σφόδρα ερωτευμένος με μια κοπέλα έχει την πρόσθετη ατυχία να μην είναι εκείνη καθόλου ερωτευμένη μαζί του. Οταν κάποια στιγμή κάτι θα του χαμογελάσει στη ζωή, δε θα είναι ο έρωτας, αλλά... το χρήμα.....

Φαρσοκωμωδία που για πολλοστή φορά στηρίζεται πάνω στην εικόνα που δημιούργησε και υπεράσπισε με την καριέρα του ο Θ. Βέγγος. Αυτήν του καλού, αγαθού ανθρώπου που αναγκάζεται να αλλάζει διαρκώς δουλειές καθώς η τιμιότητά του δεν του επιτρέπει να στεριώσει σε καμία. Ο Θανάσης Χατζηκαραθανάσης ( Θανάσης Βέγγος) ένας καλόκαρδος και τίμιος μεροκαματιάρης προσπαθεί να σταδιοδρομήσει σε κάποιο επάγγελμα μα η τιμιότητα του αποδεικνύεται εμπόδιο. Η καρδιά του παράλληλα είναι δοσμένη σε ένα κορίτσι της γειτονιάς του, την Ανθούλα (Αιμιλία Υψηλάντη) η οποία όμως έχει ήδη δώσει την δική της καρδιά στον Λευτέρη. Τον Λευτέρη που της τον πήρε η θάλασσα, της τον έδωσε πάλι πίσω όμως αφήνοντας την αγκαλιά του Θανάση άδεια.
Προβολή από youtube

Φανερός Πράκτωρ 000 - Θανάσης Βέγγος



Υπόθεση : Ο μαθητευόμενος πράκτωρ Θου Βου, ή αλλιώς Αθανάσιος Μπόμπας, είναι ένας από τους επτά τυχερούς μαθητές της περίφημης σχολής μυστικών πρακτόρων «Τζέιμς Μποντ». Εκπαιδεύεται εντατικά στην πρακτορική τέχνη και παράλληλα προσπαθεί να εφαρμόσει αυτά που μαθαίνει, προκαλώντας την δικαιολογημένη οργή του επικεφαλής των πρακτόρων και του διευθυντή της σχολής, οι οποίοι τον αποκαλούν «δημόσιο κίνδυνο». Στη συνέχεια αναλαμβάνει τρεις εκπαιδευτικές αποστολές προκειμένου να βαθμολογηθεί, και έτσι να καθορισθεί και ο «πρακτορικός αριθμός του». Μετά από μια σειρά απίστευτες γκάφες, το τέλος των δοκιμασιών θα τον βρει να έχει αποκτήσει τον βαθμό και αριθμό των τριών μηδενικών: Πράκτωρ «000».

Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1966-1967 και έκοψε 474.568 εισιτήρια. Ήρθε στην 5η θέση σε 117 ταινίες.Πρόκειται για εξωφρενική κωμωδία με πλήθος ευρημάτων και γοργούς ρυθμούς

Προβολή από youtube

Zeitgeist 3 Moving Forward - Ντοκιμαντέρ

Υπόθεση : Το Zeitgeist: Moving Forward, του σκηνοθέτη Peter Joseph, είναι ένα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους που παρουσιάζει την αναγκαιότητα μετάβασης από το σημερινό κοινωνικοοικονομικό νομισματικό μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας σε ένα βιώσιμο μοντέλο, την "Οικονομία Βασισμένη στους Πόρους".













Προβολή από youtube

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΞΩΓΗΪΝΟΙ - ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ


Υπόθεση : Με την αποκλειστική συνεργασία του ίδιου του Von Daniken, η παραγωγή του History Channel, "ANCIENT ALIENS", ξεκινάει νέες αποστολές για να την αναζήτηση και την αξιολόγηση των στοιχείων αυτών. Επικεντρώνεται στις ανακαλύψεις των τελευταίων 30 ετών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ασυνήθη ευρήματα DNA για την εξέλιξη του ανθρώπου και πρόσφατα αποκωδικοποιημένα εκθέματα... Από την Αίγυπτο στην Συρία και από εκεί στη Νότια Αμερική. Πρόκειται για μια ισορροπημένη έρευνα μιας θεωρίας που ορισμένοι πιστεύουν ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά πολλοί άλλοι συμφωνούν πως δεν μπορεί να αγνοηθεί.


Προβολή από youtube


Λούκυ Λουκ - Η μπαλάντα των Ντάλτον

Η δεύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων του Λούκυ Λουκ, παραγωγής 1978, με τη μεταγλώττιση της βιντεοκασέτας!Ακόμα και οι πιό πονηροί έχουν δικαίωμα στην έκπληξη, ακόμα και οι πιό κακοί έχουν δικαίωμα στο δώρο. Εστω και αν αυτοί είναι οι Ντάλτον, έστω και αν αυτοί θα πάρουν το δώρο τους από τον πιό μισητό καου-μπόϋ, τον Λούκυ-Λούκ. Και όταν ο θείος των Ντάλτον ο Χένρυ πεθαίνει από τον πιό φυσικό για Ντάλτον τρόπο, την κρεμάλα, ο Λούκυ-Λούκ ορίζεται διαιτητής της παράξενης κληρονομιάς. Οι Ντάλτον θα αποδείξουν μέσα απο το κυνήγι της εκπλήρωσης των όρων της διαθήκης πως ο χαρακτήρας του ανθρώπου μένει αναλλοίωτος από τις όποιες περιστάσεις...



Προβολή από youtube

Τρελλός παλαβός και Βέγγος (1968)



Πλοκή: Ο Θανάσης, αν και απλός σερβιτόρος, στην πραγματικότητα κρατάει μόνος του ένα ολόκληρο κέντρο, κάνοντας τα πάντα μόνος του, ακόμα και όσα αφορούν στην ψυχαγωγία των πελατών. Την ημέρα του γάμου του με την αγαπημένη του χτυπάει κατά λάθος το κεφάλι του και χάνει τη μνήμη του. Ο Θανάσης περιφέρεται στην Αθήνα και βρίσκει μια άλλη δουλειά. Τελικά, μόνο ένα δεύτερο χτύπημα στο κεφάλι θα τον επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Trivia: Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1967-1968 και έκοψε 330.765 εισιτήρια. Ήρθε στην 19η θέση σε 99 ταινίες.

Διάρκεια: 125'
Είδος: Κωμωδία
Εταιρία παραγωγής: ΘΒ Ταινίες γέλιου ‎
Σκηνοθεσία: Θανάσης Βέγγος
Σενάριο: Ναπολέων Ελευθερίου


Προβολή από youtube

Ποτέ την Κυριακή Μελίνα Μερκούρη

Υπόθεση: Το σενάριο της ταινίας φέρει την πρωταγωνίστρια Ίλια να είναι μία πόρνη στο λιμάνι του Πειραιά. Έχει όμως κάτι που την κάνει να διαφέρει από τις άλλες πόρνες του λιμανιού. Η Ίλια όχι μόνο διαλέγει τους πελάτες της αλλά όταν έχει παραστάσεις το Ελληνικό Φεστιβάλ και όταν είναι Κυριακή δεν δέχεται ποτέ πελάτες. Τον ίδιο καιρό έρχεται στον Πειραιά ο Αμερικανός "Πρόσκοπος" Όμερ που επηρεασμένος από τις Φροϋδικές θεωρίες και μία ιδεαλιστική εικόνα που έχει για την Ελλάδα και θέτει ως σκοπό του να κάνει την Ίλια "καθώς πρέπει άνθρωπο". Την προσεγγίζει και βλέπει ότι η Ίλια έχει στρεβλή εικόνα για την αρχαία τραγωδία που όμως υπεραγαπάει. Ειδικά όταν φτάνει τον Όμερ στα όριά του λέγοντας του πως η Μήδεια δεν σκοτώνει τα παιδιά της αλλά "πάνε όλοι μαζί στην παραλία". Παίρνει λοιπόν την απόφαση ο Όμερ να την διδάξει αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Μουσική, Τραγούδι. Όμως ανακαλύπτει η Ίλια ότι ο αγαθών προθέσεων Όμερ χρηματοδοτήται από το μεγάλο προστάστη του λιμανιού και ενώ διώχνει τον Όμερ από δίπλα της και καλεί σε επανάσταση τις υπόλοιπες ιερόδουλες με σκοπό να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Το Ποτέ την Κυριακή είναι η πρώτη ταινία του Ζυλ Ντασσέν, με σενάριο δικό του και πρωταγωνίστρια την Μελίνα Μερκούρη. Γυρίστηκε το 1960 εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα και είναι μία από τις διασημότερες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου κυρίως λόγω της βραβευμένης με Όσκαρ μουσικής που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις.
Προβολή από youtube

Νόμος 4000

Υπόθεση : Ο Ανδρέας Οικονόμου (Βασίλης Διαμαντόπουλος),
ένας αυστηρός πατέρας και γυμνασιάρχης
που έχει μαθητή το νεαρό Γιώργο (Βαγγέλης Βουλγαρίδης)
που είναι ερωτευμένος με την κόρη του Λένα (Ζωή Λάσκαρη).
Η Ντόλλυ (Χλόη Λιάσκου), συμμαθήτρια της Λένας
παρασύρει τον Γιώργο και περνά ένα βράδυ μαζί του
στο δωμάτιό της.
Την επομένη η Λένα μαθαίνει τα μαντάτα κι έτσι το βράδυ
στο ραντεβού της με το Γιώργο του ζητά να χωρίσουν.
Εκείνος ορκίζεται ότι την αγαπά κι ότι η Ντόλλυ
δεν σημαίνει τίποτα για ʽκείνον.
Η Λένα τον πιστεύει και φοβούμενη μην τον χάσει
αποφασίζει να του δοθεί.
Έτσι βρίσκονται κλεισμένοι οι δυο τους
στο δωμάτιο κάποιου φίλου...
Την άλλη μέρα στο σχολείο συμβαίνει κάτι που οξύνει
τις σχέσεις του Γιώργου με τον πατέρα της Λένας.
Προβολή από youtube

Che, ο ανθρωπος, ο φίλος, ο σύντροφος - Ντοκιμαντέρ


Υπόθεση : Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε λα Σέρνα (Ernesto Guevara de la Serna) (14 Ιουνίου 1928 στο Ροσάριο, Αργεντινή;  9 Οκτωβρίου 1967 στη Λα Ιγκέρα (La Higuera), Βολιβία), γνωστός ως Τσε Γκεβάρα, ήταν Αργεντινός γιατρός, κομμουνιστής Μαρξιστής - Λενινιστής επαναστάτης, ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών στην Κούβα και πολιτικός. Συμμετείχε στο κίνημα της 26ης Ιουλίου που πέτυχε την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος του Φουλχένσιο Μπατίστα στην Κούβα, αρχικά προσφέροντας τις ιατρικές γνώσεις του και αργότερα ως διοικητής των ανταρτών, ενώ υπήρξε μέλος της επαναστατικής κουβανικής κυβέρνησης προωθώντας ριζικές μεταρρυθμίσεις. Το 1965, πιστός στη νίκη της επανάστασης στην Κούβα, έφυγε με στόχο την οργάνωση νέων επαναστατικών κινημάτων στο Κονγκό και αργότερα στη Βολιβία, όπου τραυματίστηκε, συνελήφθη και δολοφονήθηκε.
Όπως και ο Μάο Τσετούνγκ, ο Ερνέστο Γκεβάρα ανάπτυξε θεωρίες πάνω στη στρατηγική και την τακτική του μοντέρνου ανταρτοπολέμου και προσπάθησε να εφαρμόσει τις θεωρίες στην πράξη.
Προβολή από youtube

Earthlings - Ντοκιμαντέρ

Υπόθεση : Οι δημιουργοί του προειδοποιούν ότι οι σκηνές που περιέχει είναι από τις πιο σκληρές που έχουν βγει ποτέ στην οθόνη και είναι αληθινές. To Earthlings,  αποκαλύπτει τα πάντα για το πώς τα ζώα υποφέρουν στο όνομα της αγοράς, της διασκέδασης, των ιατρικών πειραμάτων, της μόδας ακόμα και της προσφοράς κατοικιδίων.Οι εταιρείες διανομής σφυρίζουν αδιάφορα. Έτσι οι δημιουργοί του Earthlings, προσπαθούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους με τη βοήθεια περιβαλλοντικών και φιλοζωικών οργανώσεων. Αφηγητής είναι ο Joaquin Phoenix, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Moby.
Προειδοποίηση : Πολλές από τις σκηνές του ντοκιμαντέρ είναι ιδιαίτερα σκληρές και μπορούν να προκαλέσουν ταραχή!






Προβολή από youtube

OCTPOB ΤΟ ΝΗΣΙ



Υπόθεση : Η ταινία είναι Ρωσικής παραγωγής, με τίτλο OCTPOB δηλαδή Το Νησί. Τον Νοέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε στην Ρωσία με μεγάλη επιτυχία η ταινία του Ρώσου σκηνοθέτη Παύλου Λούγγιν ΤΟ ΝΗΣΙ.Η ταινία μας παρουσιάζει ένα επεισόδιο του β Παγκοσμίου πολέμου σε νησί στην λευκή θάλασσα όπου αρχίζει η τραγωδία ενός νεαρού Ρώσου ναύτη που τον εξαναγκάζουν οι Γερμανοί να εκτελέσει τον αξιωματικό του για να του χαρίσουν την ζωή.
Στην συνέχεια η ταινία μας μεταφέρει στο έτος του 1974 σε ένα μοναστήρι της ιδίας περιοχής όπου ο νεαρός ναύτης ως μοναχός Ανατόλιος τώρα προσπαθεί να ξεπεράσει με την προσευχή της καρδιάς το βαθύ τραύμα της ενοχής για το αμάρτημα του φόνου.Ο σεναριογράφος Δ. Σόμπολεβ, στο ερώτημα σε ποιους απευθύνεται η ταινία σχολιάζει. Κατά την άποψη μου η ταινία απευθύνεται στους ανθρώπους για τους οποίους τα αισθήματα ενοχής έχουν κάποια σημασία, διότι η ύπαρξη αυτού του αισθήματος όπως και της συνειδήσεως επιτρέπουν στον κόσμο να βρίσκουν την ισορροπία τους.Μία ισσοροπία που βοηθάει τον κάθε άνθρωπο με ενοχές να κερδίσει στο δικαστήριο της ζωής χρησιμοποιώντας για δικηγόρο την πίστη που θα οδηγήσει στην τελική ετυμηγορία, την αθώωση. Ο σκηνοθέτης Πάβελ Λογγίν που για πρώτη φορά ασχολήθηκε με εκκλησιαστικό θέμα παρατηρεί:Ο θεατής αυτής της ταινίας είναι ο βασανισμένος άνθρωπος που δεν έχασε την ελπίδα να βρει το νόημα της ζωής.
Ακόμη μια δυνατή ταινία από τον μοσχοβίτη αρχιμάστορα Pavel Lounguine [Taxi blues, Luna park]. Το Νησί [Ostrov, 2006, 112'] επαναπροσδιορίζει την πίστη ως ιδανικό, απομονώνοντάς την σ' ένα ερημίτικο υποβλητικό και υγρό περιβάλλον. Μακριά από δόγματα και θέσφατα. Γυμνή απέναντι στις ενοχές, τις προσωπικές αμαρτίες και τα σφάλματα προς τον συνάνθρωπο. Ο Ταρκόφσκι κι ο Ρουμπλιώφ, ο Κανιέφσκι και η Μια Ανεξάρτητη Ζωή του, ο 41ος Παράλληλος και η υπερβολή, μπολιάζουν το κάδρο. Ανορθόδοξες οπτικές, τακτικές και ιδέες που αποικοδομούν το μακρινό παρελθόν και σταλάζουν γαλήνη στην ψυχή, λυτρώνοντας την από τα δεσμά
Προβολή από youtube

Erreway 4 caminos

Υπόθεση : Το συγκρότημα Erreway ,θα κάνει διάφορες περιοδίες με ένα τροχόσπιτο. Στην ταινία ο Manuel και η Mia θα είναι ζευγάρι ενώ ο Pablo και η Marizza θα μαλώνουν διαρκώς.Η Mia θα μείνει έγκυος, αυτό θα το μάθει πρώτος ο Pablo που από τη στιγμή, που θα το γνωρίζει θα είναι συνέχεια με τη Mia.Με αποτέλεσμα να θυμώσει ο Manuel και να μαλώσει με τον Pablo.Οταν όμως ο Manuel μάθει ότι η Mia είναι έγκυος όλα θα γίνουν όπως πριν(αν και η Μαρίζα θα της πει να το ρίξει γιατί θα τους χαλάσει τα σχέδια) και η Mia θα κάνει ένα πανέμορφο κοριτσάκι.Τα πράγματα θα κυλούν σχεδόν φυσιολογικά.Μέχρι τη στιγμή που θα μάθει η Mia ότι έχει καρκίνο του δέρματος.Πρώτη θα το μάθει η Μαρίζα γιατί θα δεί μια μελανιά στο πόδι της Μία κια έτσι αναγκάστηκε να της πεί όλη την αλήθεια. Αμέσως μετά θα το μάθουν και οι υπόλοιποι.Στο μεταξύ η Marizza και ο Pablo θα έρθουν πιο κοντά.Όταν θα θέλουν να φύγουν για ένα ταξίδι στο εξωτερικό το τροχόσπιτο θα χαλάσει και έτσι θα μείνουν στην ερημία. Η ιστορία θα κλείσει με την κόρη της Mia και του Manuel να λέει διαφορα πράγματα για τη ζωή των γονιών της, του Pablo και της Marizza
Προβολή από youtube

Ευτυχισμένοι μαζι - Η Τηλεταινία

Υπόθεση :  Από τη γιορτή των 20 χρόνων του Μega δεν θα μπορούσε να λείπει η οικογένεια Μαυροτσούκαλου. Η οικογένεια που αγαπήθηκε όσο καμιά άλλη τα δυο τελευταία χρόνια, άφησε μερικούς "ανοιχτούς λογαριασμούς" από τον περασμένο Ιούνιο. Στην επετειακή αυτή ταινία για την τηλεόραση, οι ανοιχτοί λογαριασμοί θα κλείσουν... O Διονύσης βάλλεται από παντού. Η μια αναποδιά μετά την άλλη τον έχουν φέρει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Η αγαπημένη του Ελένη βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, μαζί με την Εύα. Ο Μάρκος έχει τσακωθεί μαζί της και έχει επιστρέψει στην Αθήνα. Οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας τού κάνουν έξωση και σχεδιάζουν να την πουλήσουν, αλλά περιμένουν να βρεθεί ο τελευταίος δικαιούχος της κληρονομιάς. Ο γάμος τού κολλητού του Μάκη περνάει κι αυτός κρίση. Ευτυχώς, το τρομερό δίδυμο Θανάσης-Φίφη θα αναλάβει δράση. Θα αποδώσει το σχέδιο των παιδιών για επανένωση της οικογένειας; Θα ξαναγυρίσει η Ελένη στην οικογενειακή εστία; Θα τα ξαναβρεί η Εύα με τον Μάρκο; Θα ξεπεράσουν την κρίση ο Μάκης και η Βίκυ; Τι κρύβεται πίσω από το μυστήριο της κληρονομιάς της ταβέρνας; Και τελικά θα έχουν οι διαδοχικές γέννες αποτέλεσμα να ζήσουν και πάλι όλοι Ευτυχισμένοι Μαζί;
Προβολή από youtube

The Eye - Το μάτι 2008

Υπόθεση : Η νεαρή Σίντνεϊ είναι τυφλή. Μια επιτυχημένη μεταμόσχευση όμως της δίνει πίσω την όρασή της. Τώρα πια βλέπει τον κόσμο και αισθάνεται πως έχει ξαναγεννηθεί. Σχεδιάζει τη ζωή της από την αρχή και οραματίζεται ένα λαμπρό μέλλον. Σιγά -- σιγά όμως η ευτυχία της μετατρέπεται σε τρόμο όταν θα αρχίσει να "βλέπει" διάφορα παράξενα και τρομακτικά φαινόμενα.

Απελπισμένη αρχίζει να ψάχνει τον δωρητή του μοσχεύματος για να πάρει απαντήσεις καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγεί από αυτόν τον καθημερινό εφιάλτη. Αυτός όμως είναι νεκρός...






Προβολή από youtube

Husk 2011



Υπόθεση: Μια παρέα φίλων ύστερα από ένα ατύχημα βρίσκει καταφύγιο σε μια αγροικία. Σύντομα θα ανακαλύψουν πως η κατοικία είναι το επίκεντρο μιας υπερφυσικής και τελετουργικής δύναμης.

Είδος ταινίας: Drama | Horror
Σκηνοθεσία: Brett Simmons
Σενάριο: Brett Simmons, Brett Simmons
Ηθοποιοί: Devon Graye, Wes Chatham, C.J. Thomason, Tammin Sursok
Χώρα παραγωγής: USA








Προβολή από youtube

My Big Fat Greek Wedding

Υπόθεση : Η Τούλα (Νία Βάρνταλος) έχει γονείς Έλληνες και ζει με την οικογένεια της,Πορτοκάλος στις Η.Π.Α.. Το μεγαλύτερό τους πρόβλημα είναι το μέλλον της Τούλα, που στα 30 της χρόνια, παραμένει ανύπαντρη. Οι Πορτοκάλος διατηρούν Ελληνικό εστιατόριο ονόματι «Dancing Zorbas» όπου δουλεύει και η Τούλα, , μέχρι που αποφασίζει να πάρει μαθήματα computer για να βοηθήσει τη θεία της στο ταξιδιωτικό της γραφείο. Μαζί με άλλους συγγενείς κρατάνε τα ελληνικά έθιμα κι έτσι θέλουν η Τούλα να παντρευτεί έναν Έλληνα. Η Τούλα από μικρή δεν ήταν τόσο εμφανίσιμη. Έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι για τον εαυτό της και μεταμορφώθηκε σε όμορφη. Πριν την αλλαγή της βρίσκει έναν Αμερικανό, τον Ίαν τον οποίο ερωτεύεται, αλλά οι γονείς της δεν τον θέλουν...Η σχέση τους προχωράει ιδανικά και ο Ίαν πολύ σύντομα της ζητάει να τον παντρευτεί. Τι θα συμβεί όμως με τους γονείς της Τούλα. Δεν είναι καθόλου μα καθόλου χαρούμενοι. Κι αυτό γιατί ο υποψήφιος γαμπρός τους προτεστάντες και χορτοφάγος και κυρίως... δεν είναι Έλληνας! Το ζευγάρι (και ιδίως ο Ίαν) θα υποστεί τις απίστευτες δοκιμασίες, μέχρι να πάρει την ευχή της ελληνικής οικογένειας και να φτάσει στον πολυπόθητο γάμο.
Προβολή από youtube

ΚΑΝΕΝΑΣ (2010)

Υπόθεση : Η ταινία Κανένας είναι ένα κοινωνικό δράμα που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2010. Πρόκειται για μια σύγχρονη εκδοχή της διαχρονικής ιστορίας αγάπης του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος & Ιουλιέτα». Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από το Χρήστο Νικολέρη, σκηνοθέτη της δραματικής σειράς «Άγρια Παιδιά», που είχε προβληθεί από το Mega το 2008.
Το «Κανένας» αναφέρεται στην ιστορία αγάπης που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο νέα παιδιά, που προέρχονται από πολύ διαφορετικούς κόσμους. Είναι και οι δύο παιδιά μεταναστών, ο Γκόραν (Αντίνοος Αλμπάνης) από τη Ρωσία και η Τζούλια (Τζωρτζίνα Λιώση) από την Αλβανία. Και οι δύο μοιράζονται τα ίδια όνειρα: Να μεγαλώσουν και να ζήσουν σε ένα διαφορετικό και καλύτερο περιβάλλον. Ο έρωτας που θα νιώσουν είναι άμεσος και πολύ δυνατός, αλλά με τρομερές δυσκολίες, τις οποίες δημιουργούν οι δικοί τους.

Προβολή από youtube

Ταξίδι στην άκρη του σύμπαντος - National Geographic



Υπόθεση : Το καταπληκτικό ταξίδι του National Geographic έως στην άκρη του σύμπαντος που μας κάνει να συνειδητοποιούμε πόσο πραγματικά μικροί είμαστε αλλά ταυτόχρονα και πόσο μοναδικοί. Ξεκινώντας από το διαστημόπλοιο Γη, απολαύστε την απίστευτη διαδρομή μέσα από αστέρια και γαλαξίες μέχρι τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του γνωστού σύμπαντος.








Προβολή από youtube

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ - 2007



Υπόθεση : Ένας πρόσφατα αποφυλακισμένος νεαρός Κρητικός, διεκδικεί από τον Τζώρτζη, γιο του μεγαλοβιομήχανου Μάνδρακα, το χρηματικό ποσό που του χρωστάει ο τελευταίος. Την ίδια μέρα, η ύποπτη σύλληψη και νοσηλεία του Μάνδρακα, συσπειρώνει έναν κλοιό ανθρώπων, από την δικηγόρο του, μέχρι την ροκ τραγουδίστρια φίλη του Τζώρτζη και τον σωματοφύλακά του.









Προβολή από youtube

''Τσίου''

Υπόθεση : Αθήνα, Δεκαπεντάυγουστος 2005.
Μέσα σ’ ένα απόγευμα, γνωρίζουμε μερικούς ανθρώπους που το μόνο τους πρόβλημα είναι η αναζήτηση ουσιών. Παράνομων ουσιών. Λόγω της ημέρας, υπάρχει έλλειψη. Ο Τσίου, πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, είναι ηρωινομανής. Ψάχνοντας να βρει ηρωίνη, μπλέκει, μέσω της αδελφής του Στέλλας και του μαφιόζου άντρα της, Στέλιου, αρκετούς ανθρώπους. Άλλοι τους κοκαϊνομανείς, όπως ο Νώντας και ο Γιάννης που διεκδικούν την Τζένη, και άλλοι που δεν έχουν σχέση με ουσίες όπως ο Τάκος, ο Νικήτας και ο Μπιλ, και που απλά δουλεύουν για τον μαφιόζο και πρέπει να βρουν ηρωίνη επειδή έτσι τους διέταξε. Ο Τάκος πιέζει τον Νώντα να του βρει, κι ο Νώντας βάζει τον Τσίου να βρει, χωρίς να ξέρει ότι ο τελικός αποδέκτης θα είναι ο ίδιος ο Τσίου. Τα πράγματα μπερδεύονται αρκετά, και η περιπλάνηση στο κέντρο της Αθήνας συνεχίζεται για την πολυπόθητη δόση.



Προβολή από youtube

Ναρκωτικά και εγκέφαλος - Κάνναβις




Υπόθεση : Σειρά πέντε επεισοδίων Γαλλικής παραγωγής(ARTE France) του 2005 με θέμα: Ναρκωτικά και εγκέφαλος - Drogues et Cerveau
3ο Επεισόδιο: Κάνναβις
Διάρκεια : 50'










Προβολή από youtube

Η Πραγματική Ιστορία της Τροίας; - Ντοκιμαντέρ



Υπόθεση : Ήταν μύθος, παραμύθι, ή μήπως όχι;
Η Ομηρική Τροία, η πόλη με τα άπαρτα τείχη, που χρειάσθηκαν δέκα χρόνια πολιορκίας για να πέσει, βρέθηκε από Γερμανούς ερευνητές.
Το 1280 π.Χ. ήταν μια τειχισμένη μεγαλούπολη κάπου 10.000 κατοίκων και εκτεινόταν κάτω από τον γνωστό ώς τώρα μικρό οχυρό λόφο του Χιτσαρλίκ σε έκταση δεκαπλάσια από ό,τι ήταν γνωστό μέχρι σήμερα, ήτοι 270.000 τ.μ.
Με την βοήθεια Ιστορικών, μελετητών και με την χρήση Η/Υ το History Channel αναζητά την αλήθεια...






Προβολή από youtube

Οι Αρχιτέκτονες Του Ελέγχου - Ντοκιμαντέρ



Υπόθεση : Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ εξερευνάει το μέλλον της ανθρωπότητας και του Μετά- Άνθρωπο πλανήτη. Μπορεί ο "τέλειος"

άνθρωπος να γίνει ένας αποβλακωμένος, πειθαρχημένος κάτοικος ενός κυβερνώ- καθαρτηρίου δημιουργημένου από αόρατους ελίτ; Μπορεί τα
παιδιά του αύριο να χαμογελούν καταθλιπτικά σε μια τεχνοκρατική δυστροπία  Ο Μάικλ Τεσάριον είναι ένας συγγραφέας, εναλλακτικός
ιστορικός, φιλόσοφος και είναι ειδικός στην απόκρυφη ιστορία της Ιρλανδίας και της Αμερικής.






Προβολή από youtube

Καμπαμαρού (1983) Όλα τα επεισόδια ΜΕΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΑ


Ο Καμπαμαρού είναι ένας νίντζα, ο οποίος, όταν πεθαίνει ο παππούς του Σάιζο, πηγαίνει στο Τόκιο να ζήσει με την γιαγιά του (δεν είναι πραγματική γιαγιά του, αλλά μία γυναίκα που ήταν πολύ ερωτευμένη όταν ήταν νέα με τον παππού του Καμπαμαρού). Εκεί θα συναντήσει την μοναδική εγγονή της γιαγιάς, θα παλέψει εναντίον του αντίπαλου σχολείου, θα τρέξει σε μαραθώνιο, θα σώσει τον Ινοκίσι, τον φίλο του το αγριογούρουνο από το βουνό, το οποίο το είχαν σε έναν ζωολογικό κήπο στο Τόκιο, θα υποστεί βασανιστήρια από την χοντρή νοσοκόμα και άλλα.







Προβολή από youtube ΚΑΜΠΑΜΑΡΟΥ - ΚΑΣΣΕΤΑ ΝΟ1 (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ)

Προβολή από youtube ΚΑΜΠΑΜΑΡΟΥ - ΚΑΣΣΕΤΑ ΝΟ2 (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ) 

Προβολή από youtube ΚΑΜΠΑΜΑΡΟΥ - ΚΑΣΣΕΤΑ ΝΟ3 (ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ)

ΨΙΤ - Ο ιππότης της λακούβας



Υπόθεση : Παρωδία της σειράς της εποχής "Ο ιππότης της ασφάλτου". Ο Κώστας Βουτσάς είναι ένας ντετέκτιβ με ένα παράξενο αυτοκίνητο , που ακούει στο όνομα ΨΙΤ...
Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς , Σόφη Ζαννίνου , Αλμπέρτο Εσκενάζυ , Ηλίας Κωνσταντίνου , Αλέκα Λαμπρινού , Τόνυ Άντονυ , Ηλίας Γάκης , Γκέλυ Γαβριήλ , Βασίλης Ζωνόρος , Τάσος Ψωμόπουλος , Φίλιππος Γκιώνης , Λάκης Σκούταρης , Λίζα Μαλινδρέτου , Άννα Νικολαϊδου , Έπη Γαλανού , Τάσος Πολυχρονόπουλος , Ηλίας Γκέκας , Κώστας Ντάγκας , Γιάννης Μελαχροινούδης , Ντίνος Ηλιόπουλος , Γιάννης Ζωγράφος (φωνή ΨΙΤ) , Αννέτα Παπαθανασίου (ρομπότ και Κιτ) , Σπύρος Μπιμπίλας

Διάρκεια: 90'



Προβολή από youtube

Made in Greece (1988) - Χάρρυ Κλύνν



Υπόθεση: Ύστερα από χρόνια εγκλεισμού σε ένα άσυλο, ένας ασθενής βγαίνει και περιπλανιέται στην πόλη παρατηρώντας έκπληκτος ό,τι συμβαίνει γύρω του.Σάτιρα πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή της, σημεία της οποίας δε γίνονται (νομίζω) εύκολα κατανοητά ακόμα και σήμερα (πόσο μάλλον τότε) ... Επί δύο ώρες, ο Κλυνν "σφυροκοπάει" ανελέητα τα "κακώς κείμενα" της Ελλάδας των 80's, με το απαράμιλλο χιούμορ του, "ασπίδα" και "δόρυ" μαζί, προς την κατεύθυνση αυτή.
Διάρκεια: 113 λεπτά




Προβολή από youtube

Οι Γενναίοι Της Σαμοθράκης





Υπόθεση : Μια κωμωδία έξω καρδιά. Η ταινία πραγματεύεται την πορεία ενός λόχου στρατιωτών στην διάρκεια της επιστραύτευσης του 1974 και των κωμικοτραγικών γεγονότων που ακολούθησαν. Την περίοδο εκείνη υπηρετούσαν σε ένα τάγμα ανεπιθύμητων κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία και ξαφνικά βρέθηκαν σε ένα πλοίο που τους μετέφερε στην Κύπρο, για να αντιμετωπίσουν την τουρκική εισβολή. Εν πλω για την Κύπρο, τα σχέδια άλλαξαν και η μονάδα αποβιβάστηκε τελικά στη Σαμοθράκη.







Προβολή από youtube

Ναρκωτικά και εγκέφαλος - Κοκαΐνη και διεγερτικά




Υπόθεση : Σειρά πέντε επεισοδίων Γαλλικής παραγωγής(ARTE France) του 2005 με θέμα: Ναρκωτικά και εγκέφαλος - Drogues et Cerveau
Επεισόδιο: Κοκαΐνη και διεγερτικά







Προβολή από youtube

Το Κάλεσμα - Ντοκιμαντέρ



Υπόθεση : Μια συνδυασμένη και περιληπτική έκδοση τριών ντοκιμαντέρ. Ο στόχος ήταν μια παραγωγή μιας ώρας που θα απευθυνόταν στο ευρύτερο
κοινό και να είναι κατάλληλο για την τηλεόραση. Αν μερικοί άνθρωποι που γνωρίζετε αγνοούν ακόμη το επείγον της παγκόσμιας κατάστασης
και την ανάγκη τους να ενημερωθούν και να πράξουν ανάλογα ελπίζω αυτή η ταινία να σας βοηθήσει να τους ανοίξετε τα μάτια.








Προβολή από youtube

Trance-Formation - Ντοκιμαντέρ



Υπόθεση : Η πολιτική ανυπακοή δεν είναι το πρόβλημα μας. Το πρόβλημα μας είναι η πολιτική υπακοή. Το πρόβλημα μας είναι ότι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν υπακούσει τις διαταγές των αρχηγών και εκατομμύρια έχουν πεθάνει εξαιτίας αυτής της υπακοής. Το πρόβλημα μας είναι ότι άνθρωποι είναι υπάκουοι σε όλο το κόσμο αντικρίζοντας τη φτώχεια, την ασιτία, την ηλιθιότητα και την απανθρωπιά. Το πρόβλημα μας είναι ότι άνθρωποι είναι υπάκουοι σε όλο τον κόσμο ενώ οι φυλακές είναι γεμάτες με μικρό-κλέφτες, ενώ οι μεγάλοι κλέφτες κυβερνούν τις χώρες. Αυτό είναι το πρόβλημα μας. -Χάουαρντ Ζιν

Ο Συμπαντικός Νόμος υπερβαίνει όλους τους άλλους.

1. Κανένας άνδρας ή γυναίκα εντός ή εκτός κυβέρνησης θα εφαρμόσει βία, ή απειλή βίας ή απάτη ενάντια στη ζωή μου και τη περιουσία μου και οποιοδήποτε και όλες οι συμβάσεις στις οποίες είμαι συμβαλλόμενος και για τις οποίες δεν μου δίνεται πλήρης γνωστοποίηση, είτε φέρουν την υπογραφή μου ή όχι, είναι άκυρες σύμφωνα με την κρίση μου.

2. Μπορώ να ασκήσω ισχύ σε αυτοάμυνα ενάντια σε οποιοδήποτε παραβιάζει τον Νόμο 1.

3. Δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις στους Νόμους 1 και 2.
Προβολή από youtube

Τάρο ο Γιος της Δράκαινας - Tatsu no Ko Taro(1979)


Υπόθεση: Τεμπέλης και εγωιστής ο Τάρο του αρέσει να τρώει, να κοιμάται και να παίζει με τα ζώα. Μια μέρα ένας μάγος εμφανίζεται και του δίνει ένα μαγικό φίλτρο. Με αυτό το φίλτρο αποκτά την δύναμη όσο εκατών ανδρών αλλά μπορεί να την χρησιμοποιήσει μονάχα όταν βοηθάει τους άλλους ανθρώπους.
Διάρκεια: 75 λεπτά












Προβολή από youtube

Αλαλούμ - Χάρρυ κλύνν



Υπόθεση : Το πρώτο μέρος προλογίζεται από έναν «Μάγκα» με ιδιαίτερη διάλεκτο και αποτελείται από δύο σκετς. Στο πρώτο, ο αστυνόμος Μπέκας ερευνά μια υπόθεση φόνου μπαίνοντας σε λάθος σπίτι, και από διάφορα ατυχήματα, πεθαίνουν όλοι οι ένοικοι. Στη συνέχεια ο προαναφερθείς Μάγκας πηγαίνει σε μια κινηματογραφική αίθουσα για να παρακολουθήσει ένα αφηρημένο και σουρρεαλιστικό υπαρξιακό δράμα με πρωταγωνιστή τον Αρτέμη. Ο Μάγκας εκθειάζει την ταινία και το «νόημά» της, όντας προφανές όμως ότι δεν την καταλαβαίνει.

Το τρίτο σκετς αποτελεί όλο το δεύτερο μέρος. Είναι χαλαρά εμπνευσμένο από την ιστορία της Γκόλφως (την οποία υποδύεται ο Χάρρυ Κλυνν, ο οποίος παίζει και τον ρόλο του Χαράλαμπου Τραμπάκουλα). Σε ένα απομονωμένο χωριό, το «Λέτσοβο», η πρόοδος και η τεχνολογία δεν έχουν φτάσει, μέχρι που ο πραματευτής από την πόλη του φέρνει τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρικές συσκευές που θα τους αλλάξουν τη ζωή. Τελικά το χωριό χωρίζεται σε Μπλε και Πράσινους και διαταράσσεται η αρμονία του. Προς το τέλος του κάθε σκετς της ταινίας, εμφανίζεται από το πουθενά ένας γέρος (Αβραάμ) που κρατά στην αγκαλιά του ένα παιδί για να το θυσιάσει και σχολιάζει το νόημα του κάθε σκετς. Εκεί ακούγεται και ο χαρακτηριστικός διάλογος «Πατέρα θα με σφάξεις;» «Όχι παιδί μου, θα σε θυσιάσω... ρε δεν πηδιόμαστε λέω 'γω;!» Στην αρχή της ταινίας κωμικοποιούνται διαφημίσεις εκείνης της εποχής (Τρέξε, τρέξε Χαρούλη γίνε άνδρας Χαρούλη, Το νυχτοκάματο του τρόμου κτλ.)
Προβολή από youtube

Ο Ασυμβίβαστος - Παύλος Σιδηρόπουλος



Υπόθεση : Ο Παύλος είναι ένας ρομαντικός νέος ο οποίος μετά από μια σύγκρουση με τον γιατρό και καθηγητή πατέρα του αποφασίζει να εγκαταλείψει τις σπουδές του και να αφιερωθεί στη μουσική. Ταυτόχρονα τον εγκαταλείπει και η κοπέλα του, ενώ ο ίδιος αρχίζει να ζει παίζοντας την κιθάρα του και τραγουδώντας στους δρόμους. Η ζωή του ανάμεσα στους απλούς ανθρώπους είναι ανέμελη και χαίρεται τη συντροφιά και τη φιλία ενός άλλου περιπλανώμενου τραγουδιστή και «φιλόσοφου», του Απόστολου Φλου, ενώ παράλληλα συνδέεται με την Αναστασία. Η συνάντησή του με τον διευθυντή μιας δισκογραφικής εταιρείας αποβαίνει άκαρπη. Απογοητεύεται. Η Αναστασία τον εγκαταλείπει με τη σειρά της επειδή τον θεωρεί ανώριμο. Ο Φλου αυτοκτονεί ποιητικά κι ο Παύλος ερωτεύεται την Ειρήνη, μια δημοσιογράφο την οποία γνώρισε στο γύρισμα μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Μετά το θάνατο του πατέρα του συμφιλιώνεται κάπως με τη ζωή και επιστρέφει στη σχολή του. Παντρεύεται την Ειρήνη, αποκτά δύο παιδιά, παίρνει το πτυχίο του και αρχίζει να δουλεύει σαν γιατρός. Ο αγώνας του όμως μοιάζει να μην έχει τελειώσει. Ο ίδιος δεν έχει συμβιβαστεί πλήρως, αφού η αλλοτρίωση δεν αγγίζει τα μύχια της ψυχής του.
Προβολή από youtube

Ορατότης Μηδέν - Νίκος Κούρκουλος


Υπόθεση : Μια νύχτα με θύελλα δέκα μποφόρ το ατμόπλοιο «Χριστίνα» της Ναυτεμπορικής «Ρίχτερ» βυθίζεται με εικοσιέξι νεκρούς και μοναδικό επιζώντα τον λιπαντή Άγγελο Κρεούζη. Οι ανακρίσεις που θα ακολουθήσουν, θα αποδείξουν ότι το καράβι διαλύθηκε από έκρηξη στους λέβητες λόγω κακής συντήρησης και ρητής εκβιαστικής εντολής του πλοιοκτήτη, να πλεύσουν με αυξημένη ταχύτητα για να κερδίσουν χρόνο. Ο Κρεούζης με την κατάθεσή του, και τις αποδείξεις που θα φέρει, θα κερδίσει την δίκη αποκαθιστώντας την τιμή όλων των νεκρών οικογενειαρχών. Με την λήξη των ανακρίσεων όμως το μέλλον του Κρεούζη θα καταστραφεί. Καμιά ναυτιλιακή εταιρεία δεν θέλει πλέον να τον προσλάβει. Ο Κρεούζης αποφασίζει να αλλάξει τακτική. Προσλαμβάνεται στην εταιρεία Ρίχτερ και γίνεται υπεύθυνος της νυκτερινής βάρδιας. Κατορθώνει να παντρευτεί την Χριστίνα Ρίχτερ και να πάρει προαγωγή σε γενικό διευθυντή της εταιρείας των ναυπηγείων Ρίχτερ

Προβολή από youtube

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Οι Απόρρητοι Φάκελοι της NASA - Ντοκιμαντέρ


Υπόθεση : Αμέτρητα μυστηριώδης ιπτάμενα αντικείμενα έχουν καταγραφεί κατά καιρούς απο τις κάμερες της NASA, ενώ πολλοί είναι και οι αστροναύτες που έχουν αναφέρει θεάσεις UFOs. Σε αυτό το Ντοκιμαντέρ θα αναλυθεί το υλικό αυτών των περιέργων καταγραφών και θα ακούσουμε αστροναύτες και επιστήμονες που εξετάζουν την πιθανότητα να μην είμαστε μόνοι σε αυτο το Σύμπαν










Προβολή από youtube

Είμαστε μόνοι στο σύμπαν; - Ντοκιμαντέρ




Υπόθεση : Αυτό το ντοκιμαντέρ εξετάζει την πιθανότητα να υπάρχει νοήμων ζωή κάπου αλλού στο σύμπαν καθώς και την προοπτική ότι πιθανόν να κατοικούν σε ένα κοντινό πλανήτη. Στη συνέχεια εξετάζονται οι διάφορες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για την αναζήτηση της εξωγήινης νοημοσύνης. Παρουσιάζει ο Morgan Freeman.







Προβολή από youtube

Κάτι να καίει - Κώστας Βουτσάς



Υπόθεση : Μια ώριμη γυναίκα, η Ρένα, ανεβαίνει στην Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης, μαζί με την αδελφή της για να πείσει ένα παιδικό της φίλο, τον Ντίνο, να κάνουν ένα λευκό γάμο, έτσι ώστε να κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία.  Όμως, ο Ντίνος αρνείται γιατί αν και είναι γυναικάς, παριστάνει το σεμνότυφο στην κοινωνία.  Εκεί όλοι γνωρίζουν μια παρέα μουσικών και ένας από αυτούς ερωτεύεται την κόρη, του αυστηρών αρχών διευθυντή στην εταιρεία όπου εργάζεται ο Ντίνος, ο οποίος την συνοδεύει.  Κάποια στιγμή όλοι κατεβαίνουν στην Αθήνα και εκεί τα πράγματα μπλέκουν ακόμα περισσότερο, ώσπου ο καθένας βρίσκει το ταίρι του, η Ρένα αποκτά την κληρονομιά και καταλήγουν να ανεβάσουν όλοι μαζί μια μουσική παράσταση σε ένα μεγάλο θέατρο.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 105'

Προβολή από youtube

Ο ψεύτης (1968) - Κώστας Βουτσάς


Ένας λαθρεπιβάτης συλλαμβάνεται από το γιατρό του πλοίου. Για να μην τον καταδώσει, συμφωνεί να πάρει τη θέση του και να υποδυθεί το γιατρό στην κοπέλλα με την οποία αλληλογραφούσε.

Διάρκεια:88 λεπτά

 Ηθοποιοί: Κώστας Βουτσάς Κώστας  Βαγγέλης Σειληνός Πέτρος Τρανός  Διονύσης Παπαγιαννόπουλος κ.α.

Είδος: Κωμωδία 





Προβολή από youtube

Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΝΟ - ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


Ο αυστηρών και παλαιών αρχών πατέρας Θόδωρος επιμένει να κρατά την κόρη του περιορισμένη για να μην βρεθεί μπλεγμένη. Κάποια στιγμή βρίσκει τον γαμπρό της αρέσκειας του και αποφασίζει να τον παντρέψει στην κόρη του, η οποία όμως είναι ήδη ερωτευμένη με κάποιον άλλο. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν και οι δύο υποψήφιοι γαμπροί αποδεικνύονται απατεώνες.
Κωμωδία του 1962, με τον Μίμη Φωτόπουλο, τον Χρήστο Τσαγανέα, τη Σμαρούλα Γιούλη, τη Νίτσα Τσαγανέα, τον Κώστα Βουτσά, τον Λαυρέντη Διανέλλο κ.α







Προβολή από youtube

Η ζωή του Bob Marley - Ντοκιμαντέρ



Υπόθεση: Η οικουμενική απήχηση του Μπομπ Μάρλεϊ στην ιστορία της μουσικής, και ο ρόλος του ως τραγουδοποιός-προφήτης στα κοινωνικό-πολιτικά γεγονότα, είναι μοναδικό αλλά και ανεπανάληπτο φαινόμενο. Το μουσικό ντοκιμαντέρ MARLEY, είναι η απόλυτη ιστορία της ζωής του μουσικού, του επαναστάτη και του μύθου, από τα πρώτα του βήματα, μέχρι την ανάδειξή του σε διεθνή σουπερστάρ. Γυρισμένο με τη βοήθεια της οικογένειας Μάρλεϊ, το φιλμ δείχνει στο κοινό για πρώτη φορά σπάνιο αρχειακό υλικό, συγκλονιστικά αποσπάσματα από ζωντανές εμφανίσεις και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις με ανθρώπους που πέρασαν πολλά χρόνια δίπλα του. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Κέβιν Μακντόναλντ (Μία ημέρα τον Σεπτέμβρη, Ο Tελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας, Αγγίζοντας το κενό), με την παρότρυνση και βοήθεια του Κρις Μπλάκγουελ (ιδρυτή της δισκογραφικής εταιρίας Island), ζωντανεύει στην οθόνη τη ζωή μιας μυθικής μορφής της μουσικής, του Μπομπ Μάρλεϊ, του οποίου η τέχνη και οι ιδέες άγγιξαν διαφορετικές κουλτούρες, γλώσσες και συνεχίζουν να έχουν έρεισμα ακόμα και σήμερα σε όλο τον κόσμο, το ίδιο δυναμικά σαν να ήταν ακόμα ζωντανός.

Προβολή από youtube

Σημείωση: Για υπότιτλους πατήστε το κουμπί ''ενεργοποίηση υποτίτλων'' που βρίσκεται κάτω δεξιά στον player

Βασικά καλησπέρα σας-Στάθης Ψάλτης 1982


Υπόθεση:Ο Στάθης και ο Σταμάτης έχουν από έναν πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό, το Ράδιο Καψούρα και το Studio 69 αντίστοιχα. Οι δύο νέοι ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την ακροαματικότητα, παίζοντας ο ένας disco και ο άλλος λαϊκά. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν ο Πάνος, φίλος του Στάθη ερωτεύεται την αδερφή του Σταμάτη την Μπέτυ. Από την άλλη ο Στάθης είναι ερωτευμένος με την Κούλα (Καίτη Φίνου) η οποία όμως δεν τον θέλει και έχει σχέση με τον Κυριάκο (Γιάννης Μποσταντζόγλου) . Κάποια στιγμή η κόντρα μεταξύ των δύο παράνομων σταθμών, φτάνει στο απροχώρητο και ο Στάθης με τον Σταμάτη οδηγούνται στη φυλακή. Επίσης στην ταινία κάνει μια guest εμφάνιση ο πρωτοεμφανιζόμενος τότε λαϊκός τραγουδιστής Θέμης Αδαμαντίδης.
Hθοποιοί: Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Σοφία Αλιμπέρτη, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτι
Έτος:1982
Διάρκεια:90'

Προβολή από youtube

Χούλιγκανς - Κάτω τα χέρια απ' τα νιάτα




Υπόθεση : Ένας νεαρός μπλέκει σε μία ομάδα χούλιγκανς και μένει παράλυτος μετά από μία συμπλοκή. Ο πατέρας του, προσπαθώντας να βρει τι συμβαίνει, ανακαλύπτει πως πίσω από τους χούλιγκανς κρύβεται μία φασιστική οργάνωση.
Ηθοποιοί:Γιώργος Πετρόχειλος,Άγης Γυφτόπουλος,Στηβ Ντούζος,Πέτρος Ζαρκάδης,Κατιάνα Μπαλανίκα,Λιάνα Θάνου

Είδος:Κοινωνική
Έτος:1983
Διάρκεια:102' 





Προβολή από youtube

Και αυτός το βιολί του - Σωτήρης Μουστάκας


Υπόθεση:Ο Λευτέρης Παγκαλινάκης (Σωτήρης Μουστάκας) αγαπάει πολύ το βιολί του και παίζει όπου βρει,από τη Συμφωνική Ορχήστρα μέχρι την εκκλησία.Οι παπάδες όμως ξεσηκώνονται και ο Λευτέρης καταλήγει στην φυλακή,όπου αφηγείται στον συγκρατούμενο του (Γιάννη Βογιατζή) τη ζωή του και τους τρείς αποτυχημένους γάμους του: με την όμορφη τζογαδόρισσα Ευγενία,την θρησκευόμενη και σεμνή Άννα που αποδείχτηκε ότι έπαιζε σε τσόντες και την νοικοκυρά Μαρία που τον κεράτωσε όταν τον έπιασε να την κερατώνει.
Ηθοποιοί:Σωτήρης Μουστάκας,Γιάννης Μιχαλόπουλος,Γιάννης Βογιατζής,Θάνος Παπαδόπουλος,Βίνα Ασίκη,Αθηνά Μαυρομάτη,Στέλλα Κωνσταντινίδου


Προβολή από youtube